BOZCAADA BATIK GEMİ





Nedendir bilinmez bir süredir aklımda Bozcaadadaki batık gemiye gidip tırmanmak vardı . Hayır tırmanacağım da elime ne geçecek  ben de bilmiyorken ve üzerinde düşünüyorken bir anda kendimi sırt çantamla yollarda buldum .  İyi ki de bulmuşum çünkü hayatımın en saçma ve en güzel deneyimlerinden biriydi. İlk olarak şunu söyleyeyim ilk baktığınızda tırmanması son derece kolay görünüyor bir nevi öyle de denebilir fakat iniş için aynısını söyleyemeyeceğim. Kendinizi yerden 40 - 50 metre yüksekte görünce eliniz ayağınız boşalabiliyor:) Bu  yüzden tek başınıza çıkmayın yukarıda elinizi kolunuzu tutabilecek biri olsun.  Soğan taşıyan gemi  yaklaşık 2 yıldır koyda ve çürümüş soğanlar yüzünden gemiye çıktığınızda burnunuza ilk anda  inanılmaz derecede kötü bir koku geliyor.



Peki bu geminin burada ne işi var ?
Soğan taşıyan gemi Çanakkale açıklarında hukuki sebeplerden dolayı açığa alındı. Açığa alındıktan   bir süre sonra şiddetli rüzgar ve fırtına sebebiyle Çanakkale'nin en güzel  koyu Beylik Koyunda karaya oturdu.  Enkazın ne zaman kaldırılacağına dair henüz net bir bilgi yok ve bence kaldırılmasında çünkü turistler ve kampçılar için son zamanların en güzel aktivitesi olmuş durumda hatta sadece benim gibi bunun için adaya gelen ziyaretçiler bile var.

darmadağın olmuş kaptan köşkünden bir kare

Bozcaada çok büyük bir ada değil bu yüzden adaya kadar gelmek dışında ada içerisinde bir yerden bir yere gitmek  oldukça zahmetsiz. Biz ilk olarak otobüsle Çanakkale merkeze geldik , merkezden bir kez daha otobüse bindik . Otobüsten sonra bozcaada feribotlarının kalktığı noktaya kadar gidebilmek adına tekrar bir minibüse daha bindik ve onlarca indi bindiden sonra sonunda iskeledeydik. Mayıs ayında adaya çok fazla sefer yoktu bu yüzden seferler arasındaki saat farkı çok fazlaydı. Bekleme sürenizi en aza indirmek için önceden sefer saatlerine göz atabilirsiniz.

Başak Konuk Evi
Ada küçük olmasına rağmen pek çok konaklama seçeneği sunuyor. Birçoğu da birbirine yakın yerde. Biz ada iskelesine 5 dakika yürüme mesafesinde olan Başak Konuk Evini tercih ettik. İyi bir kahvaltısı var ve odaları çok temiz. Günlük 220 lira ödedik. Fiyat aşağı yukarı hepsinde aynı.



Adada bir gününüzü batık gemiye ve rüzgar güllerini gezmeye ayırabilirsiniz.  Sabah merkezden taksiyle 30 lira ödeyerek ilk önce geminin olduğu Beylik Koyuna ardından yine merkezden kalkan minibüslerle 6 lira ödeyerek günbatımını seyretmek için  rüzgar güllerinin olduğu tepeye gidebilirsiniz. 



  Rüzgar gülleri ve batık gemiden sonra Bozcaada'nın grafiti dolu sokaklarını keşfe çıkabilirsiniz.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MARAKEŞ GEZİLECEK YERLER

UZAKDOĞUDA İLGİNÇ BİR RESTORAN💩

BANGKOK GEZİ REHBERİ VE AYUTTHAYA ANTİK ŞEHRİ